keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Metsänkylän Navetalla hirsien haussa


Sunnuntaina teimme poikien kanssa esikatsastusretken Metsänkylän Navetalle Hämeenlinnaan. Ihana aurinkoinen päivä. Tarkoituksenamme oli käydä tarkistamassa löytyykö sieltä riittävän pitkiä ja sopivan paksuja vanhoja hirsiä Ylänteen seinän paikkaamista varten. Metsänkylän Navetalta löytyy hurjat määrät vanhoja ikkunoita ja ovia ja muuta vanhojen rakennusten korjaamisessa mahdollisesti tarvittavaa materiaalia. Lisäksi Domus Classican puolelta (sijaitsee samassa pihapiirissä) löytyy uusia, mutta vanhojen mallien mukaan valmistettuja osia. Paikka on auki sunnuntaisin klo 12-15 ja kannattaa varata tuo koko aika siellä oleiluun, sillä tavaraa on paljon ja pannukakkuakin pitää ehtiä maistamaan. 

Metsänkylän Navetan alpakat ovat niin symppiksiä!Pannukakut olivat niin hyviä, että unohdettiin kuvata Leivintupa, jossa kahvila sijaitsee. Kannattaa lukea paikan emännän aikoinaan kirjoittamaa päiväkirjaa (Metsänkylän Navetan nettisivuilta) leivintuvan kunnostamisesta. Leivintuvan sijaan tuli kuvattua tämä maja kahvilan pihamaalla.


Ja kun päivä oli kaunis kuin morsian ja sattumoisin Hämeenlinna on minun syntymäkaupunkini, niin pitihän sitä kansallismaisemaa käydä katsomassa lintuperspektiivistäkin. Poikkesimme siis Aulangon näköalatornissa. Näköalatorni on sisäpuoleltakin kaunis.
Jukan piti päästä karhupatsaan päälle, vaikka edellisestä kerrasta samaisessa paikassa oli ehtinyt kulua vasta vähän yli 40 vuotta.
Varsinainen hirsienhaku tapahtui kuitenkin vasta maanantaina. Vanhat hirret ovat Metsänkylän Navetalla pituuden mukaan lajiteltuina pinoissa. Suorastaan kaunis näky.
Sieltä sitten saimme valikoida meille sopivia hirsiä. Tarvitsemme useita vähintään 2,6 metrin pituisia hirsiä ja lisäksi valitsemme muutamia lyhyempiä, joista hirsimies rakentelee paikat tarvittaviin kohtiin. Ja suurin osa haluamistamme hirsistä oli tietenkin alimmassa rivissä...

Muutama vielä ja sitten menoks...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti