lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lämmitysmuoto vaihtoon


Villa Ylänteen lämmitysmuoto on sähkölämmitys. Talvella pidimme talossa lämmön päällä vain alakerrassa ja sielläkin pysyttelimme noin +15 asteessa. Siitä huolimatta kuukausittainen sähkölasku (käyttö ja siirto yhteensä) oli keskimäärin 650 euroa. Mitä se sitten olisikaan, jos koko talon lämpö pidettäisiin noin +20 asteessa ja siihen muu sähkönkulutus päälle kahviloineen ym...? En halua tietää.Lämmitysmuodon vaihdon olimme päättäneet jo ennen talvea, mutta liittyäkö kaukolämpöverkkoon vai sijoittaako maalämpölaitteistoon? Päädyimme maalämpöön. Pyysimme tarjouksia useammalta firmalta eivätkä hinnat juurikaan vaihdelleet näiden kesken. Tarjouksetkin tulivat nopeasti ja asiakaspalvelu oli kaikilla hyvä. Investointi on hurja, mutta uskomme sen maksavan itsensä takaisin kohtuullisen nopeasti.

Päädyimme kotimaiseen Oilon Geopro-laitteistoon, jonka asentaa Takuulämpö. Tällä viikolla allekirjoitimme sopparin ja nyt vaan toivotaan, että saamme porausluvan pikaisesti ja pääsemme hommiin tälläkin saralla.

Pihalle porataan 2 noin 225 metrin lämpökaivoa. Porauksia varten tarvitaan lupa kaupungilta, jonka toivon irtoavan mahdollisimman pian (saattaa mennä jopa 4 viikkoa). Toukokuun ensimmäisellä viikolla alkaa nimittäin etupihan remontti ja olisi hyvä saada poraukset ja lämmönkeruuputkistot paikoilleen ennen pihakiveyksiä...

Tänään suuntana on Kevätmessut, jossa olisi tarkoitus valita pihakiveyksiin käytettävät kivet. Tapaamme niissä merkeissä myös Minna Toivasen, jota fanitan kybällä puutarha-asioissa! Tulette näkemään touko-kesäkuun aikana Minnan suunnitelmien toteutuvan Villa Ylänteen pihalla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti