sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pohjapiirustukset


Jotta rakennuksesta saisi hieman paremman käsityksen, lienee paikallaan liittää tähän pohjapiirustukset. Alkuperäisiä seiniä ei ole tarkoitus purkaa tai siirtää. Ainoastaan kellarikerroksessa olemme kahden vaiheilla siirtääkkö sauna ja pesuhuone vanhalta paikaltaan kellarin vasemmasta päädystä oikeaan päätyyn. Kellaritilat ovat todennäköisesti alunperin olleet vain varastotilaa ja nykyinen sauna rakennettu joskus 1980-luvulla. Kellariin on tarkoitus tulla myös kahvilan sosiaalitilat.


Villa Ylänteen ensimmäinen kerros on suunniteltu kahvilan ja myymälän käyttöön. Alunperin hallista pääsi suoraan portaiden alta keittiöön, mutta suljemme tämän oven ja rakennamme toisen wc:n olemassa olevan viereen. Hallista yläkertaan johtavat portaat suljetaan yläpäästä, jotta paloturvallisuusmääräykset täytetään. Kahvila- ja myymälätilat ovat oma palo-osastonsa ja yläkerran asuintilat omansa. Ja koska asuintilojen poistumistie ei saa kulkea toisen palo-osaston kautta, tulee asuinkerroksen pääsisäänkäynti kulkemaan tornissa sijaitsevan portaikon kautta. Torniportaikkoa pitkin on kulku myös kellarikerroksen saunatiloihin.


Villa Ylänteen toinen kerros on suunniteltu asuinkäyttöön. Torniportaikon toisessa kerroksessa tehdään suurehko muutos, kun siitä ylös ullakkokerrokseen kulkevat portaat puretaan. Kulku ullakkokerrokseen tulee käymään keittiöstä, josta se on alunperinkin kulkenut. Tämä selvisi seinälevytyksiä purettaessa, kun keittiön hirsiseinästä paljastui alkuperäisen portaikon jäljet. Torniportaikon toisessa kerroksessa sijaitseva wc saa näin myös lisätilaa ja saamme laajennettua nykyisen wc:n suihkulliseksi kylpyhuoneeksi. Eteistilat jäävät portaikon puolelle ja pääsisäänkäynti asuinhuoneistoon tupsahtaa suoraan keittiöön. Keittiön katosta noin puolet on viistosti ylöspäin nousevaa. Keittiön viereen tulee ruokailuhuone, keskimmäisenä toisessa kerroksessa on olohuone (205AH) ja vasempaan reunaan jää kolme makuuhuonetta, juuri sopivasti kolmelle lapsukaisellemme. Vanha aula (209AH) jää portaikon sulkemisen takia vähän orvoksi, mutta eiköhän sillekin keksitä jotain käyttöä (kirjasto, TV-huone, työhuone, pelihuone...). Aulasta on myös kulku keittiöön.


Ullakko jää pääasiassa tuulettuvaksi tilaksi. Ullakolle on suunniteltu pukeutumis-/työhuone keittiön yläpuolelle sekä  makuuhuone, joka sijaitsee torniportaikon ylimmässä kerroksessa.Näillä suunnitelmilla mennään siis tällä erää. Muutaman kerran on jo suunnitelmia muutettu, mutta tämä alkaa vaikuttaa nyt hyvältä ja pakkohan sen onkin, sillä eteenpäin pitää mennä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti