keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kaavoihin kangistuneet


"Asemakaava on lakiin verrattava dokumentti, joka esitetään kartan muodossa. Asemakaavassa esitetään kaavaan sisältyvien eri alueiden rajat ja käyttötarkoitus, rakentamisen määrä sekä rakennusten sijoittamista ja tarvittaessa rakennustapaa koskevat periaatteet. Usein kaava sisältää vielä yksityiskohtaisia määräyksiä rakentamistavasta." Joo joo joo.

Kun kaupat oli tehty, selvisi ettei Villa Ylänteessä voisikaan harjoittaa liiketoimintaa. Mitäh? Ovi kiinni nenän edestä.


Asemakaavassa rakennus sijaitsee korttelissa, jonka kohdalla oli merkintä KTY. Tämä tarkoittaa, että tontti on kaavoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kaupantekotilaisuudessa asia oli varmistettu soittamalla Espoon kaupunkisuunnittelukeskukseen, josta neiti vakuutti rakennuksen sijaitsevan korttelialueella, jossa liiketoiminta on sallittua.


Myyjä oli kuitenkin vuotta aikaisemmin hakenut kaavamuutosta, jolla hän saisi luvan muuttaa rakennuksen liikerakennuksesta asuinrakennukseksi. Kaavaan tuli merkintä AL-1, joka tarkoittaa tällä kertaa, että kortteli on asuin-, toimisto- ja palvelurakennusten korttelialue. Minun tuurilla tarkennuksesta oli jätetty tuo liikerakennus pois. Kaavamuutos astui voimaan muutama viikko kaupanteon jälkeen. Asemakaava on laki.


Tässä olisi ollut syytä kaupanpurkuun, mutta mitäs me pienistä. Emme kangistu kaavoihin!
2 kommenttia:

  1. Mutkia matkassa, mutta kai tuon voi oikaista. Ihana paikka se on, täydellinen Peroballe ja miksei kodiksikin.

    VastaaPoista
  2. Poikkeuslupahakemus lähti matkaan pian sen jälkeen kun olimme toipuneet ensijärkytyksestä liittyen asemakaavatodellisuuteen. Siellä se on hakemus edelleen sisällä, mutta toivossa on hyvä elää!

    VastaaPoista